Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Tycker du att vara rektor är det bästa jobbet som finns och vill ha nya utmaningar? Då kan du var den vi söker! 

Åhus växer och för att möta framtiden är Åhus grundskolor i en förändringsfas där skolor byggs, eller byggs om, och där omorganisation av skolenheter kommer att ske. Som en del i detta arbete kommer Sånnaskolans samt Rönnowskolans högstadium från och med 2020 gå ihop för att bilda en gemensam högstadieskola. I detta förändringsarbete kommer du att spela en nyckelroll och tjänsten erbjuder dig en unik möjlighet att kunna påverka och forma framtidens skola.

Sånnaskolan är en väl fungerande F-9 skola med god måluppfyllelse. Skolan leds av två rektorer och vi söker nu dig som vill axla rollen som rektor för skolans högstadium. Ett högstadium bestående av ca 210 elever fördelade på tre paralleller samt ett Montessorispår.


Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet som rektor styr och leder du verksamheten genom att bryta ner och omsätta nationella och lokala styrdokument till verksamhetens förutsättningar. Med hela organisationens bästa för ögonen skapar du tydliga prioriteringar utifrån arbetsplatsens mål och förutsättningar. Det pedagogiska arbetet planerar, organiserar och leder du genom systematiskt kvalitetsarbete.

Du skapar god ekonomisk uppföljning med planering och budgetering för verksamhetsåret, följer löpande den ekonomiska utveckling och anpassar verksamheten efter de ekonomiska förutsättningarna. Som rektor arbetar du strategiskt med personalförsörjning genom att analysera behov och skapa en attraktiv arbetsplats. Du använder lön som styrmedel kopplat till löneutvecklingen till medarbetarens resultat i förhållande till målen och skapar förutsättningar för delaktighet och inflytande genom ett aktivt arbete med systematiskt arbetsmiljöarbete och samverkan.

I rollen som rektor är du en god ambassadör för verksamheten och deltar aktivt i det verksamhetsövergripande arbetet. Du skapar relationer såväl internt som externt som karakteriseras av professionalitet, ömsesidig respekt och förtroende. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför skolan så som andra kommunala förvaltningar och lärosäten ingår som en naturlig del i din yrkesroll.

I uppdraget som rektor ställs du löpande inför att hantera akuta vardagsproblem och oplanerade samtal. Du tar ansvar för din egen tid, genom att planera och prioritera det egna arbetet på både kort och lång sikt. Till ditt stöd för administrativa uppgifter och dokumentation inom områden som arbetsmiljö, ekonomi och personal har du olika verksamhetssystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället krävs också. God förmåga att använda digitala verktyg som redskap för att söka information, planera, kommunicera, presentera, dokumentera och rapportera är en förutsättning för att klara uppdraget.

Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift men kan även skapa relationer som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende. Vi ser gärna att du kan engagera, entusiasmera, stimulera och stärka andra. Vi vill att du ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv och förmåga att systematiskt reflektera, analysera, utvärdera och utveckla är meriterande. Din förmåga att planera, sätta mål och prioritera både på lång och kort sikt kommer väl till pass i rollen. Förmåga att samarbeta och att arbeta i team är önskvärt.

Det är också meriterande om du har väl vitsordad chefserfarenhet eller har genomgått ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer och/eller rektorsprogram. Meriterande är även dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet liksom av Montessoriverksamhet. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2018-10-01 eller enligt överenskommelse. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis till din ansökan. När du anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Granholm, skolchef på telefon 044-13 47 00.

Sista ansökningsdag är 2018-08-05.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/488
Kontakt
  • Magnus Granholm, skolchef, 044-13 47 00
Facklig företrädare
  • Anna Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 0703-31 78 80
  • Linus Nilsson, Lärarförbundet, 0736-37 18 86
  • Kommunal, 010-442 79 57
Publicerat 2018-06-13
Sista ansökningsdag 2018-08-05

返回职位空缺页面