Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Vill du arbeta med att förvalta och utveckla naturvärdena i ett av Sveriges artrikaste och mest varierade områden? Vi söker nu en naturvårdsförvaltare/samordnare! 
 
Kristianstads Vattenrike i nordöstra Skåne är ett av Sveriges artrikaste och mest varierade områden. År 2005 utnämnde Unesco Vattenriket som ett biosfärområde - ett modellområde för hållbar utveckling. Naturum, Vattenriket och Biosfärområdet lockar ca 300 000 besökare om året. Bra för natur och människa!

På Biosfärenheten och naturum Vattenriket tillhör kommunledningskontoret och här arbetar tolv personer med verksamheter i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

Arbetsuppgifter

Att jobba som naturvårdsförvaltare/samordnare är ett omväxlande arbete i ett varierat landskap med höga naturvärden. Du har ett övergripande förvaltaransvar för kommunens naturvårdsområden, för närvarande nio naturreservat, 22 besöksplatser och 20 naturvårdsfondsområden - avsatta för natur och rekreation. I rollen ingår även att samordna arbetet och samverka med flera olika interna och externa aktörer. Du kommer att ha ansvar gentemot tekniska förvaltningen för skötseln av dessa områden. I arbetet ingår också att vara ett expertstöd för den tekniska förvaltningens operativa skötselarbete.        

Du ansvarar för och föreslår åtgärder för att uppnå syftena med beslutade naturreservat och skötselplaner men ansvarar också för att framtagna skötselanvisningar och utvecklingsförslag för naturvårdsområdena är uppdaterade och blir genomförda. Att samverka med olika aktörer kring uppförande, underhåll, drift och utveckling av anordningar på Vattenrikets besöksplatser ingår i arbetsuppgifterna.

Vidare ingår också i arbetet ansvar för utveckling, skötsel och monitoring av de för landet och biosfärområdet unika strandängarna längs nedre Helgeån samt övergripande samordning kring tranverksamheten vid Pulken.

Kvalifikationer

Du som söker har naturvetenskaplig högskoleutbildning inom biologi, naturvård, ekologi eller annat område som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Utbildning i och erfarenhet av GIS (geografiska informationssystem) är meriterande och kunskaper inom Q-gis är särskilt meriterande. Det är också meriterande med kunskap om tillämpning av miljöbanken och ekonomiuppföljning.  

Vi vill att du har flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med naturvård. Specialkompetens om utveckling, skötsel och monitoring av strandängar och våtmarker är meriterande liksom erfarenhet av naturvårdsskötsel. Meriterande är även artkunskap och erfarenhet av arbete med miljö- och naturvårdslagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utåtriktat arbete och samarbeten med forskare, myndigheter, brukare, ideella föreningar med flera liksom arbetslivserfarenhet av samarbete och i dialog i naturvårdsfrågor.

Erfarenhet av samordningsarbete och projektledning med budgetansvar är en fördel. Har du tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation eller myndighet är det meriterande. I arbetet krävs att du har en god kommunikationsförmåga men också förmåga att formulera dig väl på svenska i tal och skrift. Förmåga att kommunicera på engelska är önskvärt. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har diplomatisk förmåga men också god samarbetsförmåga med social och nätverkande kompetens. Som person är du också initiativtagande, utvecklingsinriktad med fokus på resultat och kan genomföra projekt enligt överenskommen tidplan. Du behöver också vara strukturerad, ansvarstagande med förmåga att arbeta självständigt.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2018-09-01. Placering är i Kristianstad i direkt närhet till buss- och tågstation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Wettemark, enhetschef på telefon 0733-13 64 86.

Vi använder oss av löpande urval och kan komma att kalla till intervju innan sista visningsdag på annonsen som är 2018-06-03. Därför önskar vi din ansökan så fort som möjligt.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer KLK-2018/351
Kontakt
  • Carina Wettemark, enhetschef, 0733-13 64 86
Facklig företrädare
  • Andreas Jezek, Naturvetarförbundet, 0733-13 64 85
  • Martin Holmén, Vision, 0733-13 51 98
Publicerat 2018-05-17
Sista ansökningsdag 2018-06-03

Zurück zu Stellenangeboten