Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Öllsjöskolan bedriver undervisning i F-9 och skolbarnomsorg för barn i åk F-6. Vi arbetar i två spår. I varje spår finns tre arbetslag indelade i F-3, 4-6 och 7-9. I arbetslagen F-6 ingår även verksamhet för barn i fritidshem och för elever i 7-9 finns verksamhet i elevcaféet. Det finns även ett arbetslag som arbetar för elevhälsan.

På skolan finns engagerad personal med ett positivt och inkluderande förhållningssätt som vill ge eleverna en bra skola. Pedagogernas erfarenhet och kompetens tas tillvara för att nå en helhetssyn och hög kvalité. Vi når höga resultat och söker medarbetare som kan bidra till detta.

Vi lägger stor vikt vid att eleverna har kunskap om vilka förmågor som bedöms i varje ämne och hur eleven kan arbeta mot dessa. Skolan är i en spännande utvecklingsfas och vi arbetar mycket med betydelsen av formativ bedömning och elevens delaktighet bland annat genom elevledda utvecklingssamtal. Vi arbetar också för att skapa trygghet och trivsel samt för att nå en Vi-känsla för hela skolan.

Eleverna/barnen inspireras och motiveras via upplevelser, laborativt arbete och ämnesintegrerad undervisning i både ute - och innemiljö.

I fritidshemmen erbjuder vi en meningsfull och stimulerande verksamhet som bidrar till lärande och utveckling.

Vi vill med detta uppnå arbetsglädje och ökad förståelse - ett gott lärande!


Arbetsuppgifter
Elevassistenter på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan. 

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och på fritids, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter och har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna.

Arbetet fördelas på både skola och fritidshem. Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling.

Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.Kvalifikationer
Du som söker har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande utbildning alternativt godkänt betyg från gymnasieutbildning tillsammans med påbyggnadsutbildning med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent, ex assistentutbildning från Furuboda, vuxenutbildning, folkhögskola eller YH.

Vi vill att du har arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som elevassistent eller från liknade arbetsuppgifter. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning liksom erfarenhet av kompensatoriska hjälpmedel.

Som person har du förståelse för uppdraget som elevassistent och det är positivt om du har förmåga att entusiasmera och motivera dem du möter i ditt arbete. Du behöver ansvarstagande och det är meriterande om du är lyhörd för elevens behov samt lugn och tålmodig. Rollen kräver att du har empatisk förmåga liksom har samarbets-och kommunikationsförmåga och det är önskvärt att du har god pedagogisk förmåga. Då arbetet kan vara fysiskt ansträngande behöver du ha god fysisk. 
 

Anställningsvillkor
Vi erbjuder två visstidsanställningar.
En tjänst är på heltid under perioden 2018-08-14-2018-12-31.
En tjänst är på 75% under perioden 2018-08-14-2018-12-31.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linus Pålsson, rektor på telefon 044-13 41 50.


Sista ansökningsdag är 2018-06-01.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/404
Kontakt
  • Linus Pålsson, rektor, 044-13 41 50
Facklig företrädare
  • Susanne Svensson, Kommunal, susanne.svensson@utb.kristianstads.se
Publicerat 2018-05-11
Sista ansökningsdag 2018-06-01

Zurück zu Stellenangeboten