Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Åhus förskolor!
På våra förskolor arbetar vi med att se varje barns möjligheter utifrån sina egna förutsättningar och erfarenheter. Därigenom kan vi stödja, stimulera och skapa bra förutsättningar för barnet. Vi arbetar utifrån att barnet ska uppleva trygghet, glädje och gemenskap i gruppen. Vårt förhållningssätt präglas av att vi har en tro på det kompetenta barnet. Vi arbetar medvetet med vårt systematiska kvalitetsarbete som visar oss vägen för utveckling.

Våra förskolor erbjuder närhet till natur både på gården och i närmiljön. Helheten kring barnet tycker vi är viktigt. Därför är såväl en positiv, kreativ miljö som bemötande viktiga frågor att arbeta med. Vi arbetar aktivt med vår lärmiljö ute och inne för att främja det lustfyllda lärandet. För att vi ska ha god kvalitet måste vi också hålla oss uppdaterade med aktuell forskning och utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Du som söker har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Vi ser gärna att du har TAKK-utbildning. Har du dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare samt arbete med barn i behov av stöd är det meriterande. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och från annat arbete är önskvärt.

Kompetens att kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling krävs. Att du har empatisk förmåga och god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att fungera i arbete som barnskötare.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2018-08-01. Din placering är Villa förskola i Åhus. När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.


Sista ansökningsdag 2018-05-28.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta förskolechef Charlotta Heimsten Olsson på telefon 044-13 28 28.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åhus
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/411
Kontakt
  • Charlotta Heimsten Olsson, förskolechef, 044-13 28 28
Facklig företrädare
  • Lena Weiffert, SKAF, 044-13 46 32
  • Lotta Nilsson, TCO, 044-13 46 19
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-05-28

Zurück zu Stellenangeboten