Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Tycker du att vara rektor är det roligaste jobbet som finns och vill ha nya utmaningar? Då kanske denna tjänst är något för dig!

Vi söker en rektor till vuxenutbildningen. Vi har elever inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola. Inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå ingår yrkesvux samt olika uppdragsutbildningar. Nuvarande yrkeshögskoleutbildningar är bagare och konditor, bryggeritekniker, medicinsk sekreterare, möbel- och inredningssnickare, redovisningskonsult och tandsköterska.

Skolområde Gymnasieskola/Vuxenutbildning omfattar kommunal gymnasieutbildning (fem gymnasieskolor) samt musikskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola i Kristianstads kommun.

Nyfiken? Läs mer och välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet som rektor styr och leder du verksamheten genom att bryta ner och omsätta nationella och lokala styrdokument till verksamhetens förutsättningar. Med hela organisationens bästa för ögonen skapar du tydliga prioriteringar utifrån arbetsplatsens mål och förutsättningar. Det pedagogiska arbetet planerar, organiserar och leder du genom systematiskt kvalitetsarbete.

Du skapar god ekonomisk uppföljning med planering och budgetering för verksamhetsåret, följer löpande den ekonomiska utveckling och anpassar verksamheten efter de ekonomiska förutsättningarna. Som rektor arbetar du strategiskt med personalförsörjning, använder lön som styrmedel och skapar förutsättningar för delaktighet och inflytande genom ett aktivt arbete med systematiskt arbetsmiljöarbete och samverkan.

I rollen som rektor är du en god ambassadör för verksamheten och deltar aktivt i det verksamhetsövergripande arbetet. Du skapar relationer såväl internt som externt som karakteriseras av professionalitet, ömsesidig respekt och förtroende. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför skolan så som andra kommunala förvaltningar och lärosäten ingår som en naturlig del i din yrkesroll.

I uppdraget som rektor ställs du löpande inför att hantera akuta vardagsproblem och oplanerade samtal. Du tar ansvar för din egen tid, genom att planera och prioritera det egna arbetet på både kort och lång sikt. Till ditt stöd för administrativa uppgifter och dokumentation inom områden som arbetsmiljö, ekonomi och personal har du olika verksamhetssystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom relevant område för tjänsten. Det är meriterande om du har pedagogisk examen från universitet eller högskola inom skolväsendet och gärna gymnasieutbildning. Du behöver pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället krävs också. God förmåga att använda digitala verktyg som redskap för att söka information, planera, kommunicera, presentera, dokumentera och rapportera är en förutsättning för att klara uppdraget.

Du har förmåga att skapa relationer som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende samt kan engagera, entusiasmera, stimulera och stärka andra. Du har förmåga att systematiskt reflektera, analysera och utvärdera och ser verksamheten i ett helhetsperspektiv. Att planera, prioritera, förankra, driva och slutföra är andra förmågor du har.

Som rektor har du insikter om olika ledarstrategiers effekter på medarbetarnas prestation samt har förmåga att ge utvecklande återkoppling. Kunskap om det statliga styrsystemet för skola och förståelse för förutsättningarna för arbetet i en politiskt styrd organisation är ett krav.

Det är också meriterande om du har väl vitsordad chefserfarenhet eller har genomgått ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer och/eller rektorsprogram. Vi ser gärna att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet som lärare inom skolväsendet och gärna gymnasieutbildning alternativt inom yrkeshögskola. Vi ser gärna att du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.
 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på vuxenutbildningen. Tillträde för tjänsten är 2018-08-01. För att vi ska ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33§ i Skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Olsson, skolchef på telefon 0738-53 25 90.

Sista ansökningsdag är 2018-06-04

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/414
Kontakt
  • Mattias Olsson, rektor, 0738-53 25 90
Facklig företrädare
  • Jenny Comstedt, SKL, 0733-13 65 07
  • Jessica Krohn, DIK, 044-13 65 42
Publicerat 2018-05-21
Sista ansökningsdag 2018-06-04

Zurück zu Stellenangeboten