Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Degebergaskolan bedriver undervisning i årskurserna F-9 och skolbarnsomsorg för barn i åk F-6. Vi har två fritidshems avdelningar. På skolan finns engagerad personal med ett positivt och inkluderande förhållningssätt som vill ge eleverna en bra skolgång. Pedagogernas erfarenhet och kompetens tas tillvara för att nå en helhetssyn och hög kvalité. Vi arbetar för att skapa trygghet och trivsel samt för att nå en vikänsla för hela skolan.

Degebergaskolan ligger i ett naturskönt område söder om Kristianstad på kanten mot Österlen. Här finns goda pendlingsmöjligheter både till Kristianstad, Simrishamn och Ystad. På fritidshemmet erbjuder vi en meningsfull och stimulerande verksamhet som bidrar till lärande och utveckling. Barnen inspireras och motiveras via upplevelser, laborativt arbete och rörelse både i ute-och innemiljö.

Du får ett intressant, roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att jobba tillsammans med erfaren personal samtidigt som vi är måna om att få ta del av de erfarenheter som du har med dig till oss. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter


Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet och kombinerar med undervisning i skolan som en extra resurs i klasserna för att möjliggöra delningar av klasserna. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande.

Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer


Du har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem eller högskoleexamen som är avsedd för arbete som fritidspedagog och har även lärarlegitimation för årskurs 1-6 i något ämne i grundskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom pedagogisk verksamhet och/eller arbetat som lärare i fritidshem samt att du har god förmåga att undervisa elever i behöv av särskilt stöd.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vi ser gärna att du har kunskap och intresse kring olika kulturer.

Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation. Förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig samt kunna välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs även det i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan och stödja elever i att hantera konflikter som uppstår.   

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde 2018-08-15. Din placering är Degebergaskolans fritidshem. Du ska ha möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver, både öppna och stänga fritidshemmet. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor/förskolechef Marie Lindström på telefon 0733-134305.

Sista ansökningsdag är 2018-05-30.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/419
Publicerat 2018-05-16
Sista ansökningsdag 2018-05-30

Zurück zu Stellenangeboten