Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Munkeberg och Ringelund behöver tillskott av nya medarbetare. Gruppbostäderna arbetar mycket tillsammans och över gränserna. Dessa två närliggande gruppbostäder i Vä har inriktningen autism. Arbetet är präglat av ett tydliggörande förhållningssätt med stor vikt på delaktighet och självbestämmande. Daglig verksamhet i form av sinnesträning på Resurscenter ingår i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som stödassistent består arbetsuppgifterna främst i att ge våra kunder individuellt stöd och omvårdnad. Du utvecklar och upprätthåller förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen. I arbetet ingår även att stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter och deras delaktighet på olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå samt stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet.

Arbetet innebär social dokumentation enligt gällande riktlinjer och lagar och i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård. I arbetet kan ingå att vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas, följs och följs upp. I övrigt ingår förekommande arbetsuppgifter på en gruppbostad.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har godkänt betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du inom din utbildning har inriktning mot funktionsnedsättning, socialt- eller pedagogiskt arbete. Du har erfarenhet av arbete inom området psykisk funktionsnedsättning. Har du tidigare arbetat inom autism-området är det meriterande.

Då kommunikation och dokumentation ingår i dina dagliga arbetsuppgifter förutsätter att du behärskar svenska i tal och skift. Vidare krävs att du har grundläggande datorvana och vi ser gärna att du har erfarenhet av dokumentationsprogram, så som Procapita. I tjänsten tar du dig runt Kristianstads kommun i våra bilar, därför krävs B-körkort .

Som person är du flexibel, stresstålig och kan fatta egna beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga, social kompetens, hög arbetsmoral och kan utföra arbete på uppdrag av andra.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder fyra tillsvidaretjänster på heltid med tillträde 2018-08-20. Vi erbjuder även ett vikariat på heltid under perioden 2018-08-20 -- 2019-08-19. Din placering är Munkebergs- och/eller Ringelunds gruppbostad som båda ligger i Vä, strax utanför Kristianstad. Om du blir erbjuden anställning inom stöd-och Serviceenheten behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Sista ansökningsdag är 2018-05-31.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Hildinggren, enhetschef på telefon 044-13 53 51.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2018/421
Kontakt
  • Helen Hildinggren, enhetschef, 044-13 53 51
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 79 57
Publicerat 2018-05-16
Sista ansökningsdag 2018-05-31

Zurück zu Stellenangeboten