Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Månsagården är en förskola som består av sex avdelningar och cirka 20 medarbetare. Du hittar oss i utkanten av Kristianstad, men med omedelbar närhet till både stadskärnan och naturområde. Vi är inne i en utvecklingsfas som innebär att vi under kommande läsår kommer delta i Skolverkets kompetensutvecklingsinsats - Läslyftet för förskolan. Detta ser vi som en direkt fortsättning på innevarande läsårs fokus på språkutveckling och kommunikation.

Parallellt med vårt arbete med Läslyftet kommer vårt fokus att ligga på att utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete. Vi kommer även ta ytterligare ett steg in i förskolans digitaliseringsprocess och ser fram emot att tillsammans färdas framåt i arbetet med att utveckla både vår egen och barnens digitala kompetens. Vill du vara med på vår resa?

Hos oss får du som medarbetare möjlighet att utvecklas både i det vardagliga arbetet i barngruppen samt möjlighet att få utvecklas genom kollegialt lärande. Vi lägger stor vikt vid innebörden av att vi alla är olika och bär på såväl olika åsikter som kunskaper och att vi ska lära av varandra för att kunna utvecklas som helhet. En arbetsplats präglad av gott bemötande och glädje är starka ledord hos oss.

För den som arbetar här finns mycket goda pendlingsmöjligheter. Vi ligger ett stenkast från avfarten från E22:an i Hammar. För den som tar sig hit med buss är det endast en kort promenad från busshållplatsen. Välkommen in på vår hemsida för att läsa mer om vår förskola.

Arbetsuppgifter


Du skapar en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder barnen en trygg omsorg och lärandemiljö. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål. Arbetet organiseras utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på bedömning och dokumentation av det enskilda barnets behov i kombination med hela förskolans kvalité.

Du är en tydlig och entusiasmerande ledare som hanterar förändrade situationer och olika människors agerande. Det är viktigt att du skapar en relation till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbete enskilt och tillsammans med andra samt håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Du är delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö och kollegialt lärande.

Kvalifikationer


Du som söker ska ha förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskolan. Du har förmågan att hantera vanligt förekommande arbetsuppgifter för åldersgruppen 1-6 år. För att lyckas i din roll ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete som förskollärare eller har annan erfarenhet av arbete inom skola eller omsorg. Har du ledarerfarenhet från barnverksamhet är det meriterande. 

Du har pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek-/lärmiljö. Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.

Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt. Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet. Vidare är det önskvärt att du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete samt att du har kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet. Du har förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.


Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2018-08-16. Din placering är Månsagårdens förskola. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.
I tjänsten ingår arbete vid både öppning och stängning av förskolan.


Sista ansökningsdag: Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att vi kallar till intervju löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag som är 2018-06-03. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therése Jangbo, förskolechef, på telefon 0729-841802.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/422
Kontakt
  • Therése Jangbo, 0729-841802
Facklig företrädare
  • Britt-Marie Josterud, TCO, 044-13 41 47
Publicerat 2018-05-16
Sista ansökningsdag 2018-06-03

Zurück zu Stellenangeboten