Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Myndighetsenheten med sina 48 socialsekreterartjänster ska nu tillsätta två tjänster i Ungdomsteamet, en tjänst i Barnsekreterarteamet och tre tjänster i Barnteam 1-3.

Barn och ungdomsverksamheten bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att kunna erbjuda en socialtjänst med god kvalité för våra medborgare. Verksamheten ansvarar för utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-20 år som är i behov av skydd och stöd. Vidare arbetar verksamheten även med familjerättsärenden och förebyggande insatser och förebyggande arbete i Kristianstad kommun.

Barn och ungdomsverksamheten består av Mottagningsenheten, Myndighetsenheten och Insatsenheten.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i Ungdomsteamet och Barnteam 1-3 handlägger du utredningar och insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och enligt Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) för barn/ungdomar. (Barnteam 0-13 år, Ungdomsteam 13-20 år).

Som barnsekreterare ansvarar du för uppföljning av barn/ungdomar placerade i familjehem samt handläggning av utredningar och insatser enligt SoL och LVU. Du ansvarar, utifrån delegation, för rättssäker handläggning och beslut i enskilda ärenden samt att upprättade rutiner följs. Du ska skapa en bärande och förtroendefull relation till barnet och vara dess företrädare i olika sammanhang samt samverka med barnets biologiska familj och med det professionella nätverket utifrån barnets behov.

Det krävs att du har lätt för att samarbeta inom förvaltningen, men även med externa samarbetspartners som skola, sjukvård, polis med flera. Som socialsekreterare har du även ansvar för att följa upp de insatser som beviljas efter att en utredning har genomförts.

Några av oss socialsekreterare på enheten har varit delaktiga i att utforma denna annons i syfte att ge eventuella sökande en uppfattning om vår arbetsplats:

"Vi upplever att vi har en bra arbetssituation i nya fräscha lokaler. Vår verksamhet har genomgått en stor omorganisation, som vi nu landat i. Vi känner arbetsglädje och stolthet över att vi kan göra skillnad för de barn och familjer som vi arbetar med. Vi kollegor stöttar varandra i arbetet och vi tycker att vi har ett spännande och utmanande jobb som ger oss mycket tillbaka, trots att det emellanåt är tufft. I vårt dagliga arbete har vi nära arbetsledning av våra teamledare som ger oss mycket stöd och handledning. Vi har också förmånen att kunna arbeta mobilt och ibland hemifrån samt möjligheter att delta i många utbildningar inom verksamhetsområdet. Nu har du möjlighet att bli en del av vårt arbetslag!"Kvalifikationer


Du som söker har socionomexamen och erfarenhet av arbete inom socialtjänsten med handläggning av barnavårdsutredningar och övrig myndighetsutövning samt utbildning inom BBiC. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens barn och ungdomsvård. Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet har du god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Kunskap och erfarenhet av Procapita är önskvärt. I tjänsten tar du dig runt Kristianstads kommun i våra tjänstebilar och därför krävs B-körkort.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Du behöver våga se, ta ansvar och kunna hantera svåra och akuta situationer. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i team.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder sex tillsvidareanställningar inom barn och ungdomsverksamheten i Kristianstad med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering av tjänsterna bestäms fortlöpande efter behov inom verksamheten. Placering av utannonserade tjänster är för närvarande:

Två tjänster i utredande Ungdomsteam 13-20 år
En tjänst i Barnsekreterarteamet (familjehemsplacerade barn/ungdomar)
Tre tjänster i utredande Barnteam 1-3 (0-13 år)

När du erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Sista ansökningsdag: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2018-06-11. Vi ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Elsie Sjöö, enhetschef 044-13 55 54, Veronica Svensson, enhetschef, 044-13 57 58 eller Yvonne Axensköld, socialsekreterare i ungdomsteamet, 044-13 69 26 . 

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2018/434
Kontakt
  • Elsie Sjöö, enhetschef, 044-13 55 54
  • Veronica Svensson, enhetschef, 044-13 57 58
  • Yvonne Axensköld, socialsekreterare, 044-13 69 26
Facklig företrädare
  • Dan Nilsson, SSR, 044-13 25 88
  • Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Publicerat 2018-05-21
Sista ansökningsdag 2018-06-11

Zurück zu Stellenangeboten