Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Nu söker vi en lärare till Vuxenutbildningen! På Vuxenutbildningen arbetar vi flexibelt med den studerande i centrum. Du får undervisa motiverade elever och tillsammans med kollegor utveckla verksamheten. Vår skola ligger mitt i Kristianstad bara några minuter från allmänna kommunikationer. Läs mer på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att undervisa elever i samhällskunskap och religionskunskap på vuxenutbildningen. Undervisningen sker både som traditionell lektionsundervisning och som distansundervisning med nätkurser. Undervisningen sker utifrån vuxenutbildningens läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö, planerar din tid väl samt bidrar till en god arbetsmiljö.

Du använder dig av elevernas vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt en vetenskaplig grund när du planerar och individanpassar din undervisning. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i ämnena samhällskunskap och religionskunskap i gymnasieskolan. Det är meriterande om du har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i ytterligare gymnasieämne. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som lärare med ansvar för undervisningen inom gymnasiet eller inom vuxenutbildningen. Ledarerfarenhet från föreningsliv, idrottsledare med mera är också meriterande. Du har kunskap om och förmåga att leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare.

Din didaktiska och pedagogiska förmåga använder du för att skapa individanpassad och intresseväckande undervisning, där dokumentation om elevers förmåga ligger till grund. Du har förmåga att omsätta läroplanens mål samt använda dig av händelser i omvärlden, människors vardag och aktuell forskning i undervisningen. Både intresse och kunskap att kunna integrera digital teknik som redskap i undervisningen krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa på distans.

Genom ett professionellt bemötande, förtroendefulla relationer och förmåga att tydligt kommunicera mål och förväntningar skapar du en trygg lärmiljö. Du vill ständigt utveckla ditt och gruppens arbete genom kollegialt lärande.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2018-08-27. Din placering är vuxenutbildningen i Kristianstad. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jörn Johansson, rektor på telefon 0733-13 57 14.

Sista ansökningsdag är 2018-06-04.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/440
Kontakt
  • Jörn Johansson, rektor, 0733-135714
Facklig företrädare
  • Lars Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 0733-139599
  • Annica Augustsson, Lärarförbundet, 044-13 48 26
Publicerat 2018-05-21
Sista ansökningsdag 2018-06-04

Zurück zu Stellenangeboten