Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Unik möjlighet för dig som brinner för skolutveckling!

Skolområde Östra söker nu lärare/utvecklare i matematik, no och teknik med utvecklingsansvar. Du kommer tillsammans med skolans förstelärare att leda och samordna det kollegiala utvecklingsarbetet i ämnena på Norretullskolan. I tjänsten ingår också uppdraget att samverka med övriga lärare/utvecklare i skolområdet.  Tjänsten utgår från Norretullskolan men i uppdraget kan även övergripande arbete bli aktuellt. Du kommer att undervisa i årskurserna 7-9.

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att undervisa och utveckla ämnena matematik, no och teknik i årskurserna 7 till 9 på Norretullskolan. Tillsammans med undervisande lärare samordnar och stödjer du insatser för att bistå lärarna i respektive ämnesområde. I din roll, som lärare/utvecklare ska du ha ett övergripande ansvar för utvecklingen i ämnena tillsammans med skolans förstelärare, samtidigt som du skall inspirera och fördjupa övriga kollegor via handledning och kollegialt lärande.

Som lärare/utvecklare på högstadiet ser vi även att du har ett nära samarbete med övriga lärare/utvecklare inom skolområdet. Du kommer också att handleda enskilda lärare alternativt arbetslag, genom processinriktad handledning. Handledning kan ske tillsammans eller på egen hand. Handledningen planeras tillsammans med rektor utifrån identifierat och prioriterat behov.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 7-9 i ämnena matematik, no och teknik i grundskolan. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper enligt ovan på högskolenivå. Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå.

Du behöver ha erfarenhet från arbete som lärare i grundskolan samt med ungdomar i åldern 13-16 år. Erfarenhet att bedriva undervisning krävs också. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handledning av vuxna eller kollegor med syfte att utveckla undervisningen. Det är också en fördel om du har erfarenhet av undervisning på flera stadier.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. God förmåga att undervisa barn i behov av särskilt stöd är meriterande men även att du är bra på att stödja elever i att hantera konflikter som uppstår. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål.

För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden. För att passa i rollen bör du ha förmåga att ge ett gott och tydligt bemötande och vara bra på att kommunicera på ett respektfullt sätt. Det är en fördel om du har förmåga att se sammanhang, analysera och strukturera.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering krävs.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.
För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helén Johansson, rektor på 044-13 60 11.

Sista ansökningsdag är 2018-08-23.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/644
Kontakt
  • Helen Johansson, rektor, 044-13 60 11
Facklig företrädare
  • Eva Ros Baker, SACO, 0733-13 97 32
  • Kirsten Jeppsson, TCO, 0733-13 97 18
Publicerat 2018-08-08
Sista ansökningsdag 2018-08-23

Zurück zu Stellenangeboten