Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Diamantens förskola är en förskola som ligger mitt i Tollarp. Vi har nära till både natur, kommunikation och kultur. Vi arbetar utifrån en stark övertygelse att alla barn är kompetenta och kunniga. På Diamanten kan vår miljö möta de skiftande behov som varje barn har! Diamanten jobbar med de pedagogiska inriktningarna mot Natur & Teknik samt Sagor & Berättande. Dessa inriktningar kan du läsa om i vårt pedagogiska manifest som finns på vår hemsida, www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Du skapar en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder barnen en trygg omsorg. Där den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål. Arbetet organiseras utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på bedömning och dokumentation av det enskilda barns behov i kombination med hela förskolans kvalité. 

Det är viktigt att du skapar en relation till barnen som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du ska även ha ett gott förhållningssätt och bemötande gentemot vårdnadshavare och ett etiskt förhållningssätt i mötet med människor. 

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbete enskilt och tillsammans med andra samt håller dig uppdaterad kring ny forskning, händelser i omvärlden och ser utvecklingsmöjligheter i verksamheten. Du ska bidra till kollegialt lärande genom att ni som kolleger ger varandra feedback. Vidare är du delaktig i arbetslaget och arbetar för att vidmakthålla goda relationer och bidra till en god arbetsmiljö.

Du är en ledare som med tydlighet leder med fantasi och inlevelse samt entusiasmerar och sprider glädje. Du leder och organisera arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. 

Kvalifikationer

Du ska ha förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskolan. Vi vill att du som söker tjänsten, tidigare har arbetat inom skola och omsorg, gärna som förskollärare. Utbildning i TAKK är meriterande. Ledarerfarenhet från verksamhet där barn förekommit eller annan arbetslivserfarenhet är också meriterande. 

Pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek-/lärmiljö. Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet. Vidare har du förmåga att hantera vanligt förekommande arbetsuppgifter för åldersgruppen 1-6 år och kan arbeta både vid öppning och stängning av förskolan.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken. 

Du skapar relationer såväl internt som externt som karakteriseras av respekt och förtroende samt har ett positivt förhållningssätt. I vardagssituationer möter du barn och vårdnadshavare med engagemang på ett lyhört och professionellt sätt med barnets lärande i fokus. Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet.

Vidare kan du integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap för att söka information, planera, kommunicera och rapportera. Du har kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet samt förmåga att ta egna initiativ, är lösningsfokuserad och har ett flexibelt förhållningssätt. 


Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2018-08-15. Din placering är Diamantens förskola i Tollarp.

Sista ansökningsdag är 2018-05-27.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Till din ansökan skall du bifoga
För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Svenesson, förskolechef, på tfn 044-13 45 02.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/233
Kontakt
  • Rickard Svenesson, förskolechef, 044-13 45 02
Facklig företrädare
  • Jennifer Edel Asplund, Lärarförbundet, 044-13 21 68
Publicerat 2018-03-20
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Tilbage til Ledige stillinger