Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Har du ett brinnande intresse av att arbeta med psykisk funktionsnedsättning? Då är det kanske dig vi söker!

På serviceboende Södra Kaserngatan stöttar vi kunden i hens vardag och fritid. Våra kunder har ett stort behov av stöd utifrån sin psykiska ohälsa men även utifrån fysiska funktionsnedsättningar. Vårt mål är att våra kunder ska känna trygghet och bli bemötta utifrån deras förutsättningar, behov och önskemål. Vi arbetar efter LSS-lagstiftningen.

Inom Socialpsykiatrin har vi ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att vi finns där våra kunder behöver oss. Detta innebär att hela socialpsykiatrin kommer att vara din arbetsplats. Vi stöttar varandra och finner detta arbetssätt kompetensutvecklande. Det bidrar också till ett ökat engagemang, sammanhållning och ökad arbetsglädje. 

Arbetsuppgifter

Du arbetar med personer med psykisk funktionsnedsättning. Rollen som stödassistent innebär att ge våra kunder individuellt stöd genom att utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen. Som stödassistent stödjer du kundernas delaktighet på olika nivåer som individ, grupp och samhällsnivå. Självklart stödjer du dem i deras självbestämmande, personliga integritet och fritids- och kulturaktiviteter.

I jobbet ingår social dokumentation enligt gällande riktlinjer. I förekommande fall utför du medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska eller bistår kund med egenvård. Du är även kontaktperson och i denna roll ansvarar du för att genomförandeplan upprättas och följs upp.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård- och omsorgsprogrammet med inriktning psykiatri eller funktionshinder alternativt barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatriskt omvårdnadsarbete. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana, erfarenhet av dokumentation samt behärskar svenska i tal och skrift. 

Vi söker dig som är bra på att samarbeta, flexibel och stresstålig. Självklart har du ett professionellt bemötande och finner lösningar i vardagen. Du ska kunna läsa av sociala sammanhang och vara lyhörd för andras behov. Vidare respekterar du fattade beslut, kan utföra arbete på uppdrag av andra samt fatta egna beslut.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidaretjänster på heltid med start 2019-02-25 eller efter överenskommelse. Placering är i Kristianstad. Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg, visst nattarbete kan förekomma. Om du blir erbjuden anställning inom stöd-och serviceenheten behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta enhetschef Mikael Brännlund på 044-13 21 51.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Det innebär att vi kallar till intervju löpande och kan komma att tillsätta tjänsterna innan sista visningsdag på annonsen som är 2019-01-25. Så välkommen med din ansökan snarast.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2019/6
Kontakt
  • Mikael Brännlund, enhetschef, 0728-85 79 51
Facklig företrädare
  • Rickard Svensson, Kommunal, 0728-85 82 47
Publicerat 2019-01-03
Sista ansökningsdag 2019-01-25

Tilbage til Ledige stillinger