Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Kristianstads kommun har under snart tre år bedrivit ett samverkansprojekt för utveckling av familjeinterventionsarbete – Hela Familjen.

Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta utveckla vårt framtida arbete inom detta område. Arbetsgruppen består av fyra socialrådgivartjänster, som arbetar nära familjerna i vår målgrupp. Vi arbetar utifrån vår vision - Möjlighet att lyckas. Vår värdegrund utgår från de fem begreppen: Respektfull, Delaktighet, Resultatinriktad, Professionell och Tillitsfull. Begreppen är grunden i vårt varumärke och de beskriver hur förvaltningen vill uppfattas av dem vi är till för.

Vår verksamhet, Utredning, har cirka 120 medarbetare som arbetar för att nå målet att ha en etablerad och självförsörjande befolkning. Hos oss arbetar vi bland annat med försörjningsstöd, boendefrågor, budget och skuldrådgivning. Vi arbetar även med våld i nära relationer och att stödja ungdomar och vuxna i integration och etablering i det svenska samhället. Verksamheten är fördelat i enheter med team och teamledare.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en möjlighet att tillsammans med tre kollegor forma och utveckla en verksamhet där du konkret kommer att göra skillnad för människor. Samtidigt ingår du i ett större sammanhang där samarbete och samverkan professionella emellan kan vara avgörande för klienterna och där det finns behov av kontinuerlig kunskapsutveckling och kunskapsbyte.

I det dagliga arbetet kommer du i kontakt med män, kvinnor och barn i olika utsatta situationer. Arbetet bygger på behovsanpassade lösningar där du samverkar med övriga kollegor inom förvaltningen och inom andra förvaltningar, myndigheter och verksamheter. Det innebär varierande uppgifter som praktiskt stöd, rådgivning, hand-griplig hjälp och uppföljning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socialpedagog, socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggning med myndighetsutövning inom kommunal verksamhet eller från annan myndighet. Även erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete är meriterande.

Vidare är kunskap inom områdena utvecklingspsykologi, genusvetenskap, rehabilitering, hedersproblematik, trauman eller våld i nära relationer meriterande.

Du är van att möta människor som befinner sig i utsatta situationer och kan hantera balansgången mellan att vara empatiskt stödjande och samtidigt behålla det professionella perspektivet. Du klarar att prioritera även när du inte har full information att tillgå. Tjänsten ställer krav på goda samhälls- och omvärldskunskaper.

Då arbetet drivs som ett tidsbegränsat projekt, krävs god datorvana samt att du har god förmåga att i skrift kunna dokumentera ditt arbete väl inför framtida spridning till andra kommuner och verksamheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita och att du har kunskap i Excel. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Kan du arabiska är det meriterande.  

För att lyckas i din roll är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan samverka med alla aktörer runt familjerna samt förmåga att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid att du med inlevelseförmåga, lyhördhet, handlingskraft, driv och kreativitet kan möta de familjer vi arbetar med. Som person är du lugn och trygg i dig själv och i ditt arbete.

Då viss bilkörning förekommer i tjänsten, krävs B-körkort.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse. Din placering är på Östra Kommunhuset. När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Sista ansökningsdag är 2018-10-21.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linnea Persson, enhetschef på telefon 044-13 59 29.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2018/746
Kontakt
  • Linnea Persson, enhetschef, 044-13 59 29
Facklig företrädare
  • Gunilla Axelsson, Vision, 0733-13 58 14
  • Dan Nilsson, SSR, 044-13 25 88
Publicerat 2018-09-27
Sista ansökningsdag 2018-10-21

Return to job vacancies