Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Som nämndsekreterare på arbete och välfärdsförvaltningen får du chansen att ha en central roll där du får goda kunskaper om hela förvaltningen och hur en politiskt styrd organisation är uppbyggd. Du arbetar självständigt med ett skapa rutiner och struktur samt utveckla nämndsarbetet.

HR-enheten består av tio medarbetare med olika administrativa funktioner. Det huvudsakliga syftet med enhetens arbete är att ge stöd till verksamheterna för att de ska kunna lyckas med sina uppdrag. Inom enheten finns funktioner för nämndadministration, HR, registratur/arkiv samt systemstöd för verksamhetssystem.

 

Arbetsuppgifter

Som nämndsekreterare är du sekreterare i arbete och välfärdsnämnden, Brottsförebyggande rådet och i förvaltningsövergripande samverkansgruppen. Du säkerställer en god kvalitet i ärendeprocesserna, vilket innebär att säkra att den politiska ärendeprocessen följs i enlighet med kommunallag och andra för verksamheten gällande lagar och styrdokument. I uppdraget ingår bland annat förberedelser inför sammanträden, utskick av kallelser och handlingar, protokollföring, expediering av beslut och hantering av sammanträdesarvoden. Du kvalitetsgranskar beslutsunderlagen till nämnden ur juridiskt och språkligt perspektiv.

Du är ett stöd till förvaltningschef och politik samt tar fram underlag. Du ansvarar för att utveckla nämndarbetet för att det ska fungera smidigt, lagligt och effektivt. Under 2019 tillträder en ny nämnd, vilket innebär ett pedagogiskt ansvar för utbildning av nämnden. Du ger administrativt stöd till chefer och hanterar övrigt inom arbetsområdet förekommande uppgifter. Vid behov, semester eller annan frånvaro täcker du för övriga kollegor inom enheten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning med inriktning mot administration, kontor alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och av kvalificerat administrativt arbete. Dina IT-kunskaper är bra och du har erfarenhet av ärendehanteringssystem och Officepaketet. I arbetet förekommer mycket dokumentation och kommunikation, vilket kräver god stilistisk förmåga och att du med lätthet kan uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot samhällskunskap eller offentlig förvaltning.

Jobbet kräver att du är serviceinriktad och självgående. Dessutom behöver du vara noggrann och strukturerad.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 2018-12-10 eller enligt överenskommelse. Placering är på Östra kommunhuset i Kristianstad i direkt närhet till buss.

Sista ansökningsdag är 2018-10-23.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta HR-chef arbete- och välfärd Lottie Kvick på 044-13 56 53.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2018/772
Kontakt
  • Lottie Kvick, HR-chef arbete- och välfärd, 044-13 56 53
Facklig företrädare
  • Gunilla Axelsson, TCO/Vision, 0733-13 58 14
Publicerat 2018-10-10
Sista ansökningsdag 2018-10-23

Return to job vacancies