Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Är du ekolog?

Kristianstads Vattenrike i nordöstra Skåne är ett av Sveriges artrikaste och mest varierade områden. År 2005 utnämnde Unesco Vattenriket som ett biosfärområde - ett modellområde för hållbar utveckling. Naturum Vattenriket och Biosfärområdet lockar cirka 300 000 besökare om året. Bra för natur och människa!

På Biosfärenheten och naturum Vattenriket arbetar 12 personer med verksamheter i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Vi är anställda på Kommunledningskontoret i Kristianstads kommun. 

Vi söker dig som med stort engagemang vill arbeta med att bevara och utveckla naturvärdena i detta unika område!  


Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som ekolog är du ansvarig för bevarande- och utvecklingsfunktionen i Biosfärområdets terrestra delar. Du planerar och genomför ekologiska projekt i samarbete med en rad olika aktörer både inom och utom Biosfärområdet. Kontakter med markägare är en viktig del i arbetet. Du bistår också med din ekologiska kompetens i andra sammanhang exempelvis i kontakt med forskare, myndigheter, inventerare eller inom kommunens samhällsbyggnadsprocess.

Du är expertstöd till och arbetar i nära samverkan med naturvårdsförvaltaren och limnologen på Biosfärenheten. Du har också en viktig roll både i framtagande av informationsmaterial och i den publika verksamheten som bedrivs av Biosfärenheten och naturum.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har naturvetenskaplig högskoleutbildning inom biologi, naturvård, ekologi eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver även ha flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med naturvård. Det är en fördel om du har utbildning i och erfarenhet av GIS (geografiska informationssystem) och det är särskilt meriterande om du har kunskaper i Q-gis.

Erfarenhet av projektledning inklusive budgetansvar, förvaltning, naturvårdsskötsel och samordningsarbete är meriterande liksom erfarenhet av arbete med miljö- och naturvårdslagstiftning. Erfarenhet av utåtriktat arbete och samarbeten med  forskare, myndigheter, brukare och ideella föreningar ser vi som positivt. Vi ser gärna att du har artkunskap och erfarenhet av samarbete och dialog i naturvårdsfrågor. Erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation och/eller från myndighet är meriterande. Vana av kommunikativt arbetssätt är en fördel.

Du har vana av arbete i Office-paketet och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Förmåga att kommunicera på engelska är meriterande liksom GIS-kunskaper.  Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

För att lyckas i rollen är du en engagerad, ansvarstagande person med initiativkraft. Du kan arbeta självständigt och är utvecklingsinriktad. God samarbets- och diplomatisk förmåga liksom social och nätverkande kompetens krävs i rollen. Vidare är du strukturerad, har fokus på resultat och kan genomföra projekt enligt överenskommen tidplan.


Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Wettemark, enhetschef för Biosfär på telefon 0733-13 64 86.


Sista ansökningsdatum I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2018-11-06.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer KLK-2018/783
Kontakt
  • Carina Wettemark, enhetschef , 0733-13 64 86
Facklig företrädare
  • Andreas Jezek, SACO, 0733-13 64 85
  • Martin Holmén, TCO, 0733-13 51 98
Publicerat 2018-10-16
Sista ansökningsdag 2018-11-08

Return to job vacancies