Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Förvaltningen är i ett spännande utvecklingsskede när det gäller verksamhetsanalys och uppföljning som stöd till förvaltningens chefer och verksamheter. Är du den vi söker för att leda detta arbete?

Arbetsuppgifter

Du utvecklar förvaltningens beslutsstödsystem som ett verktyg för analys och uppföljning i nära samarbete med chefer i förvaltningsledningen, de olika verksamheterna och stödfunktionerna samt övriga förvaltningars systemutvecklare.  

I dina arbetsuppgifter ingår också att löpande och vid behov ta fram, kvalitetssäkra, bearbeta och strukturera förvaltningens behov av statistik, så väl interna uppföljningsmått som nationella mått. Detta gör du tillsammans med förvaltningens kvalitetsutvecklare och andra professioner. Du är ett nära verksamhetsstöd för analys och uppföljning av verksamheten. Vid behov kommer du att genomföra utbildningar inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig med för tjänsten relevant högskoleutbildning, t.ex. systemvetare, annan teknisk utbildning, samhällsvetenskaplig utbildning, statistiker eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppföljningsarbete och projektledning. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och av att ha arbetat som kommunalt chefsstöd är meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Officepaketet och vi ser gärna att du har erfarenhet av beslutsstödsystem, exempelvis Business Objects, Stratsys, Qlick view eller Hypergene.

Som person är du utvecklingsorienterad, resultatinriktad och analytisk. Du kan se både delarna och helheten. För tjänsten krävs god samarbetsförmåga och förmågan att kunna arbeta självständigt och strukturerat.

Genom ditt pedagogiska arbetssätt och din förmåga att väcka engagemang hos andra utvecklar du förvaltningens arbete med beslutsstöd och analys av verksamheten, både övergripande och på enhetsnivå, samt bidrar till kommunens enhetliga arbete med beslutsstöd.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Din arbetsplats är Östra Kommunhuset med närhet bussar.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Anna Falkenstam på telefon 044-13 53 81 (tillgänglig vecka 43)

Sista ansökningsdag är 2018-11-04.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2018/786
Kontakt
  • Anna Falkenstam, ekonomichef (tillgänglig v 43), 044-13 53 81
Facklig företrädare
  • Vision , 044-13 48 83
Publicerat 2018-10-19
Sista ansökningsdag 2018-11-04

Return to job vacancies