Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du jobba i barn- och utbildnings nystartade närvaroteam? Vi söker nu en kurator, en psykolog, och en specialpedagog som tillsammans i team vill bidra i arbetet för att vända utvecklingen för barn och ungdomar med problematisk skolfrånvaro.

Vi vet att barn och ungdomar som kan lämna skolan med godkända betyg har större möjligheter att lyckas i sin framtid. Skolan är den enskilt viktigaste skyddsfaktorn när det gäller risken att drabbas av psykisk ohälsa och olika former av sociala problem och ytterst handlar skolnärvaro om barn och ungdomars rätt till utbildning och framtidsmöjlighet. Därför vill vi nu i Kristianstads kommun, barn- och utbildningsförvaltning satsa på ett team bestående av kurator, specialpedagog och psykolog vars arbete ska syfta till att vända barn och ungdomars frånvaro till närvaro. Arbetet i teamet ska bygga på de framgångsfaktorer forskningen påvisat för att främja skolnärvaro.

Organisatoriskt ingår teamet i centrala elevhälsoenheten, som består av förvaltningens samtliga psykologer, ett antal specialpedagoger, logopeder samt elevhälsans medicinska verksamhetschef och skolöverläkare. Du kommer här att ingå i ett dynamiskt sammanhang, med erfarna och kompetenta kollegor.

Är du en kurator med drivkraft och ett brinnande intresse för elevers utveckling och rättigheter? Vill du anta denna utmaning och bli en del av vårt blivande närvaroteam är du välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kurator i närvaroteamet arbetar du i nära samarbete med psykologen och specialpedagogen. Du arbetar med konsultation och handledning på individ, grupp och organisationsnivå. Du bidrar med din sociala kompetens, planerar och genomför fortbildnings- och kompetensutvecklingsinsatser. I dina arbetsuppgifter ingår även att samverka med övrig personal i elevhälsoteamet och andra samarbetspartners som exempelvis socialtjänst och BUP.

Närvaroteamet kommer att arbeta tvärprofessionellt på främjande, förebyggande och åtgärdande nivåer. Inriktningen på arbetet är konsultativt och handledande och utgår ifrån uppdrag från kommunens samtliga skolor, inom grundskola och gymnasieskola. Som representant för närvaroteamet kommer du ha många kontaktytor, både inom grundskola och gymnasieskola.

Utöver ovanstående ingår även ett samordningsansvar för kuratorer inom barn- och utbildningsförvaltningen i ditt uppdrag. Du kommer att bland annat arbeta för att verksamheten ska hålla en likvärdig och god kvalitet i enlighet med vägledningen för elevhälsan. Du ska bidra till att skolkuratorerna i grund- och gymnasieskola får samma möjligheter till utveckling och kvalitetssäkring som andra professioner inom elevhälsan, och samverka med andra aktörer, såväl internt som externt på ett tillfredställande sätt. Fördelningen mellan dessa två delar i arbetet är cirka 2/3 av arbetstiden blir inom ramen för närvaroteamets uppgifter och resterande tid ägnas åt samordnaruppdraget. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet från arbete som kurator. Det är meriterande om du har arbetat som skolkurator eller som socialsekreterare inom socialtjänst. Du kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt samt har datorvana. Jobbet kräver B-körkort.

För att lyckas i din roll trivs du att arbeta i team, gillar utmaningar och är flexibel. Du har självklart ett positivt förhållningssätt, är nytänkande och har intresse för utvecklingsarbete. Du har förmåga att hantera många kontaktytor och olika grupper. Att ha erfarenhet av teamarbete och av nätverk samt god kommunikativ förmåga är förutsättningar för att lyckas i uppdraget liksom kompetens i att motivera för att nå gemensamma mål. Du har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp. 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställningar på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Du kommer att vara placerad på centrala elevhälsoenheten i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Sista ansökningsdag är 2018-02-18.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Rooth Norén på tfn 0733-13 54 24.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/96
Kontakt
  • Lena Rooth Norén, enhetschef, 0733-13 54 24
Facklig företrädare
  • Jonas Nilsson, 0733-13 52 90
Publicerat 2018-01-31
Sista ansökningsdag 2018-02-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin