Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Ledningsgrupp

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Du kommer att ingå i ett stabsteam tillsammans med Hr-ansvarig, kommunikatör och nämndsekreterare och arbeta i nära samråd med avdelningschefer och förvaltningschefen. 

Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som controller ansvar du för förvaltningens ekonomiarbete med budgetering, avtalshantering, upphandling, löpande uppföljning samt framtagande av prognoser och bokslut som huvudsakliga arbetsuppgifter. Du är ett stöd för analys och uppföljning av verksamheten i nära samarbete med förvaltningens stab och avdelningschefer.

Du tar löpande fram, bearbetar och strukturerar förvaltningens behov av statistik och deltar i utvecklingen av kvalitetsarbete och interna kontroll. Att arbeta och förbättra arbetsprocesser och nya rutiner ingår i arbetsuppgifterna och att bidra till ständig utveckling av verksamheten är en naturlig del av arbetet.

Rollen innebär en central nyckelroll i förvaltningen och som controller ingår du i ledningsgruppen men också i ett nätverk med övriga ekonomer i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi och har erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Har du erfarenhet av arbete som controller avseende verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete är det meriterande liksom kunskaper och praktiska erfarenheter inom intern kontroll och kvalitetsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Det är också en fördel om du har kunskaper i eller erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du ha en mycket god känsla för det svenska språket och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt hanterar Office-paketet.  
 
För att lyckas i rollen krävs förmåga att på ett pedagogiskt sätt, för kollegor och politiker, omsätta siffror till ord och göra ekonomin begriplig i förvaltningens verksamhet. För dig är det en självklarhet att ge god service till chefer och kollegor, vilket innebär att du har samarbetsförmåga och kan skapa relationer men också förmåga att vara lyhörd. Vidare är förmågor som att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samt att arbeta självständigt en förutsättning för arbetet.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse. Rådhus Skåne kommer vara din arbetsplats med direkt närhet till bussar och tåg.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tommy Danielsson, förvaltningschef på tfn 044-13 61 40.

Sista ansökningsdag är 2018-02-16

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer MSF-2018/28
Kontakt
  • Tommy Danielsson, förvaltningschef, 044-13 61 40
Publicerat 2018-01-22
Sista ansökningsdag 2018-02-16

Retour aux postes vacants