Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Är du nyfiken på ett utmanande, varierande och roligt jobb? Då kommer det här att vara helt rätt för dig! Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i en mindre grupp och är flexibel, öppen för utveckling och förändring, med positivt engagemang för att arbeta med människor. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och viktigt arbete, ett arbete som innebär att stötta våra kunder i att leva ett liv som andra.

På Forsakars gruppbostad bor det sex boende som behöver ditt stöd för att få ett gott och självständigt liv. Här arbetar personal dygnet runt för att stötta de boende i såväl vardag som fritid. Vårt mål är att våra boende ska känna trygghet och bli bemötta utifrån egna förutsättningar, behov och önskemål. De som bor hos oss har behov av omvårdnad och behöver stöd utifrån sin psykiska ohälsa men även utifrån fysiska funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra boende:

- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- Stödja de boendes delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- Stödja de boendes delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå  
- Stödja de boendes självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård
- Vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt barn- och fritidsprogram med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, vård- och omsorgsprogrammet med inriktning funktionshinder eller psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar, goda kunskaper i omvårdnadsarbete och inom psykiatri. Du behöver kunna hantera kunder med utåtagerande beteende, autism och att arbeta med ett lågaffektivt bemötande.

Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i tal och skrift och att du har vana att dokumentera. 

Som person behöver du vara flexibel och ha social kompetens. I perioder kan arbetsbelastningen var högre och därför behöver du vara stresstålig. Vi vill att du har god samarbetsförmåga, att du kan fatta egna beslut och utföra arbete på uppdrag av andra. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2018-09-24. Din placering är gruppbostaden Forsakar som ligger i Degeberga söder om Kristianstad. Om du blir erbjuden anställning inom Stöd-och Serviceenheten behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emelie Thorén, enhetschef, på telefon 0733-13 53 86 eller Åsa Jönsson, enhetschef, på telefon 044-13 56 37.


Sista ansökningsdag: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2018-08-31. Anställande chef har semester v 30, 31 och 32 så inga intervjuer hålls under denna period. 

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2018/602
Kontakt
  • Emelie Thorén, enhetschef, 0733-13 53 86
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 79 57
Publicerat 2018-07-13
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Retour aux postes vacants