Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt stöd- och serviceenheten. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne. Kommunen har infört fritt val i hemtjänsten.

Stödpedagog sökes till gruppbostad för funktionsnedsatta i Degeberga. Är du nyfiken på ett utmanande, varierande och roligt jobb? Då kommer det här att vara helt rätt för dig!

Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i en mindre grupp och är flexibel, öppen för utveckling och förändring, med positivt engagemang för att arbeta med människor. Vi behöver dig som tycker om att dela med dig av härlig energi och med lust att vara en del i den förändringsprocess vi befinner oss i, i nuläget! Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och viktigt arbete, ett arbete som innebär att stötta våra kunder i att leva ett liv som andra.

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog förväntas du handleda och implementera pedagogiska arbetssätt i det kundnära arbetet. Detta inkluderar att ta fram pedagogiskt material till medarbetare. Du ansvarar för att det pedagogiska arbetet utvecklas i nära samarbete med enhetschef.

Ur ett kundperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. I det kundnära arbetet stödjer du arbetsgruppen till ett utvecklande arbetssätt, handleder kollegor i att skriva och uppdatera genomförandeplaner. I
din roll ingår att kontinuerligt uppdatera dig kring pedagogisk och evidensbaserad kunskap och informera och handleda arbetsgruppen kring detta.

Vidare arbetar du för att olika typer av alternativ och kompletterade kommunikation implementeras i det individuella arbetet kring kunden. Att söka, sortera, inhämta och sprida fakta, information och nya rön av betydelse för det kundnära arbetet ingår också i dina arbetsuppgifter. Du handleder studerande så att teori och praktik kopplas samman.

Liksom övriga medarbetare ska du medverka i de dagliga arbetsuppgifterna på servicebostaden. 

Kvalifikationer
Du som söker har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yrkeshögskolepoäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning samt att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättningar. 
Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar och skall ha goda kunskaper och erfarenhet av både intellektuell- och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (Autismspektrum/ADHD) och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik/TEACCH och lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga och ha lätt för att skapa förtroende och goda relationer. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, erfarenhet av arbete med andra metoder och modeller (sociala berättelser/seriesamtal, kommunikationshjälpmedel AKK, KatKittet) riktade till målgruppen.

Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och kunskap i Officepaketet samt förmåga att kommunicera väl i tal och skrift. Arbetet kräver B-körkort. 

Som person är du flexibel, stresstålig och kan fatta egna beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga, social kompetens och kan utföra arbete på uppdrag av andra.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning, på heltid med placering på gruppbostad i Degeberga. Arbetstiden är schemalagd och inkluderar kvälls- och helgtjänstgöring.
Tillträde enligt överenskommelse.

Om du blir erbjuden anställning inom stöd-och serviceenheten behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Sista ansökningsdag är 2017-10-15. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju, så vänta inte med din ansökan.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stephanie von Zedlitz, enhetschef, 044-13 53 86.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2017/786
Kontakt
  • Stephanie von Zedlitz, enhetschef, 044-13 53 86
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 79 57
Publicerat 2017-09-15
Sista ansökningsdag 2017-10-15

Tilbake til ledige stillinger