Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du vara en del av vårt utvecklingsarbete för att skapa kommunens bästa fritidshem? Det du får är en arbetsplats med fantastiska medarbetare, egen festival och ett nära samarbete till byn och vårdnadshavarna. Vi har intresserade elever som vill och kan.

Fjälkinge och Kiaby är två skolor i utkanten av Kristianstad. Kiaby skola är en byskola med 63 elever och Fjälkinge skola är en F-9 skola med fotbollsprofil. Vi är glada över att så många vill gå på våra skolor och detta innebär att vi behöver utöka vår personalstyrka.

Att arbeta som Lärare i fritidshem skapar många möjligheter till utveckling. Vi ser lärandet i ett helhetsperspektiv där fritidsdelen är viktig. Samarbete finns mellan skolorna för att göra lov och fritidstid så innehållsrik som möjligt. Vi söker två lärare i fritidshem som vill skapa aktiv fritid och fortsätta arbetet med att göra fritids till en viktig del i elevens lärande.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet samt kombinerar med undervisning/arbete i skolan. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även ute- och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden. I arbetet ingår att arbeta de tider som arbetet kräver, både öppna och stänga.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem eller högskoleexamen som är avsedd för arbete som fritidspedagog. Du har lärarlegitimation för undervisning i något ämne i grundskolan i årskurs 1-6. Det är meriterande om du har jobbat som lärare i fritidshem eller annan erfarenhet inom pedagogisk verksamhet.  Körkort är ett krav.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet och arbete med målstyrning, planering och dokumentation. Du är bra på att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig. Pedagogiska verktyg har du förmåga att välja utifrån individens behov. Du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Ett av jobbet har placering på Fjälkinge skola och det andra på Kiaby skola. Ange i din ansökan genom att svara på frågorna om du är intresserad av båda eller enbart den ena. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. 

Sista ansökningsdag är 2018-02-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Annika Löfgren på tfn 0733-13 66 79.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/76
Kontakt
  • Annika Löfgren, rektor, 0733-13 66 79
Facklig företrädare
  • Annica Håkansson, Lärarförbundet, 044-13 41 80
  • Maria Larsson, Lärarförbundet, 044-13 66 74
Publicerat 2018-01-29
Sista ansökningsdag 2018-02-19

Tilbake til ledige stillinger