Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vi söker nu en stödpedagog till vårt arbetslag!

Snälltågsvägen är ett LSS-boende för personer som har erhållit en demensdiagnos före 65-års ålder. Här finns 10 lägenheter byggda utifrån målgruppens behov. Här arbetar personal dygnet runt för att stötta den enskilde i vardag och fritid.

Våra kunder har ett stort behov av omvårdnad och behöver stöd utifrån sin psykiska hälsa men även utifrån fysiska funktionsnedsättningar. Vårt mål är att ge våra kunder en god omvårdnad och att skapa förutsättningar för en hög livskvalité. Vårt mål är att vara lyhörda för våra kunders individuella behov med fokus på att bibehålla så många funktioner som möjligt.

Inom socialpsykiatrin har vi ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att vi finns där våra kunder behöver oss, detta innebär att hela socialpsykiatrin kommer att vara din arbetsplats. Vi stöttar varandra och finner detta arbetssätt oerhört kompetensutvecklande! Det bidrar också till ett ökat engagemang, sammanhållning och ökad arbetsglädje!

Inom funktionsstöd finns ett nätverk för stödpedagoger som träffas regelbundet, rekrytering stödpedagog pågår även till Frostagatan, ni kommer ha ett nära samarbete med varandra.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog arbetar du aktivt för att säkra en hög kvalitet i omsorgen. Som stödpedagog ska du bidra med en fördjupad pedagogisk kunskap inom funktionshinderområdet och därmed kunna ta extra ansvar för frågor som handlar om det pedagogiska förhållnings- och arbetssättet med kunden i fokus och metodutveckling enligt evidens.

Med dina specialistkunskaper ska du kunna använda och omvandla teoretiska kunskaper till ett professionellt yrkeskunnande där du utgår från ett salutogent synsätt. Målet är att den ökade kunskapen och kompetensen ska bidra till att kvalitén på innehållet i insatserna till den enskilde höjs.

Vi står även inför införandet av IBIC (Individens Behov I Centrum), som stödpedagog kommer du vara en viktig del av implementeringen tillsammans med enhetschef och dokumentationsombud.

Som stödpedagog ingår du i verksamhetens baspersonal i det vardagsnära arbetet och har inget arbetsledande ansvar.

Kvalifikationer

Du som söker har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning. Du har erfarenhet av att arbeta med människor med demenssjukdom och funktionsnedsättningar. Arbetet kräver även goda kunskaper i omvårdnadsarbete, demens, psykiatri samt kunskap inom lågaffektivt bemötande.  

Processledarutbildning i IBIC, Studio 3, AKK eller annan utbildning inom demens och psykiatri är meriterande.

Allmän datorvana och kunskap i Officepaketet behövs för dokumentationens skull och du har förmåga att kommunicera väl i både tal och skrift då kommunikation är en stor del i ditt arbete.

Förmåga att vara flexibel, socialt kompetent och stresstålig är egenskaper som krävs för tjänsten. Du behöver också kunna fatta egna beslut och utföra arbete på uppdrag av andra.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2019-03-01. Arbetstiden är schemalagd och inkluderar kvälls- och helgtjänstgöring. Du kommer att ha avsatt tid i schema för ditt uppdrag som stödpedagog.

Om du blir erbjuden anställning inom funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Sista ansökningsdag: i denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-02-10.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sarah Brovall, enhetschef på telefon 0738-53 21 50.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2019/17
Kontakt
  • Sarah Brovall, enhetschef, 0738-53 21 50
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 79 57
Publicerat 2019-01-07
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Tilbake til ledige stillinger