Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Är du en pedagog med stort mod som vågar utmana dig själv och genom glädje och professionalitet möter barnen i vårt skolområde så att vi tillsammans främjar framtidsmod? Välkommen till oss!

Vi ser förskolan som en social och kulturell mötesplats som förbereder barnen inför framtiden och i deras livslånga lärande. Med hjälp av glädje och kompetens möts varje enskilt barn i deras lärande enligt läroplanen. Hos oss får du möjlighet att stärkas i din yrkesroll då vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling inom olika innehåll, just nu erbjuds naturvetenskap, ICDP och TAKK. I område Norras förskolor har vi en förskoleutvecklare som samordnar kompetensutveckling och utvecklingsprojekt så att du kan fokusera på att utvecklas samt ett specialpedagogiskt team som ger råd och stöd i arbetet med barnen. Tillsammans skapar vi framtidsmod!

På skolområde norra finns det åtta förskolor som ser varandra som en tillgång, där förskolecheferna ser nätverkande och samarbete som en viktig del i helheten för alla förskolor. Näsbygårdens förskola har sex avdelningar och på Tvedegårds förskola finns det åtta avdelningar fördelat på småbarn och storbarn.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare på någon av våra förskolor i område norra jobbar du tillsammans med kollegor med vanligt förekommande arbetsuppgifter för barn i åldrarna 1-6 år. Du skapar en pedagogisk miljö som stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder barnen en trygg omsorg. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål.

Du är en tydlig och entusiasmerande ledare som hanterar förändrade situationer och olika människors agerande. Det är viktigt att du skapar en relation till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt, förtroendefullt förhållningssätt och positiva förväntningar.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra samt håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Du är delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö och kollegialt lärande. I jobbet ingår öppningar och stängningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskolan. Det är meriterande om du jobbat som förskollärare, jobbat i förskola eller förskoleklass eller om du har annan ledarerfarenhet från barnverksamhet.

Du har pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek- och lärmiljö. Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet. Självklart är du väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.

Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt. Du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet samt förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.

Anställningsvillkor
Nu erbjuder vi fyra tillsvidareanställningar på heltid med start 2017-09-01. Placering för en tjänst är på Näsbygårdens förskola och tre på Tvedegårds förskola. förskolorna är belägna på Näsby i Kristianstad med goda pendlingsmöjligheter, fem minuter med buss från Kristianstad centralstation. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket betyder att vi kan komma att tillsätta tjänsten tidigare än sista ansökningsdag som är 2017-10-30. Välkommen med din ansökan så fort som möjligt. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta någon av förskolecheferna Ylva Fast, Näsbygårdens förskola på tfn 0733-134990 eller Annika Ericsson, Tvedegårds förskola på tfn 0733-13 49 77.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2017/733
Kontakt
  • Annika Ericsson, 0733-13 49 77
Facklig företrädare
  • Eva Fridholm, Lärarförbundet, 0733- 13 49 92
  • Christina Månsson, Lärarförbundet, 0738-53 25 56
Publicerat 2017-08-10
Sista ansökningsdag 2017-10-30

Tilbake til ledige stillinger