Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Vill du vara en del av det förebyggande familjestödsarbetet i Kristianstad kommun?
Då kan du vara den vi söker!

Vill du veta mer om oss, gå in på www.kristianstad.se

Arbetsuppgifter

Som socialrådgivare hos oss på familjeservice kommer du att arbeta med fokus på familj och föräldraskap genom rådgivande, motiverande och familjestödjande samtal. I arbetet ingår att leda olika typer av grupper främst riktade till föräldrar. Vi arbetar med Vår väg, Cope och BIFF. I rollen samverkar du med andra aktörer såsom skola, förskola, SFI och övrig socialtjänst. Arbete på kvällstid kommer att förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning som socionom och det är meriterande om du har utbildning i exempelvis Cope. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsts område samt erfarenhet  av behandling, individuella samtal och samtal med familjer. Eftersom ditt arbete bygger på kommunikation behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun. Som person möter du människor med lyhördhet och har inlevelseförmåga men också kreativ förmåga. I rollen kan du ha många processer igång samtidigt och behöver därför vara stresstålig.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med start snarast enligt överenskommelse och med varaktighet året ut. När du erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Margareta Melin, enhetschef på telefon 044-13 62 17.

Sista ansökningsdag är 2018-06-15.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony 3-6 miesięcy
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2018/466
Kontakt
  • Margareta Melin, enhetschef, 044-13-62 17
Facklig företrädare
  • Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
  • Dan Nilsson, SSR, 044-13 25 88
Publicerat 2018-06-01
Sista ansökningsdag 2018-06-15

Wróć do ofert pracy