Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Nu söker vi en kurator till Färlövs skola. Vi ser fram emot din ansökan!

Vår vision är "Färlövs skola - en skola att längta till". Denna inrymmer allt det som gör våra elever till trygga barn som går med lätta steg till skolan.

Färlövs skola erbjuder elever i åk F-6 skola en miljö präglad av lugn och harmoni både i och utanför klassrummet. Personalen anger en mycket hög grad av trivsel i beskrivningar av sin arbetsmiljö. Skolan ligger i idyllen Färlöv där naturen finns runt hörnet. Vår organisation bygger sedan flera år på ett väl fungerande koncept där vi arbetar i små grupper, ofta med två lärare per klass. Rastaktiviteter bedrivs av skolans fritidspedagoger där vi gärna ser ett utökat samarbete med skolans kurator i att förebygga konflikter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med förekommande skolkurativa arbetsuppgifter som till exempel rådgivning, stödsamtal, information och utredning. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor och resursteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete. En mindre del av tjänsten (20%) fullgörs på annan skola i skolområde Västra.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av arbete som skolkurator eller socialsekreterare inom socialtjänsten. Utbildning i ART och DISA är en fördel. Du behöver förmåga att bygga goda relationer med såväl elever som personal men också förmåga att samarbeta, ta ansvar och arbeta självständigt är egenskaper som efterfrågas för tjänsten.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2018-08-15 eller efter överenskommelse. Placering är på Färlövs skola en mindre del av tjänsten (20%) fullgörs på annan skola i skolområde Västra. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan behöver du bifoga ditt examensbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Svensson, rektor på telefon 044-13 45 83.
 

Sista ansökningsdag är 2018-07-31. 

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/562
Kontakt
  • Mats Svensson, rektor , 044-13 45 83
Facklig företrädare
  • Pia C Magnusson, LF, 044-13 45 80
Publicerat 2018-06-28
Sista ansökningsdag 2018-07-31

Wróć do ofert pracy