Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Nu söker vi en tekniker till Hjälpmedelscentrum Östra Skåne. 

Hjälpmedelscentrum Östra Skåne (HÖS) sköter hjälpmedelsförsörjningen för kommunerna Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad, Östra Göinge. Vi är en växande verksamhet i ständig utveckling. Från och med 1 oktober ingår även Hörby kommun i HÖS verksamhet.

Vårt arbete och värdegrund baseras på ett professionellt bemötande med god service och ständiga förbättringar. Våra ledstjärnor är respekt, kommunikation och yrkesskicklighet.


Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att köra uteservice. Du arbetar då med reparation, förebyggande underhåll och anpassning av medicintekniska hjälpmedel. Tunga lyft kan förekomma. Viss lagerhantering ingår också i arbetsuppgifterna.

Du kommer att tillbringa en stor del av din arbetstid ute hos användare och förskrivare och det förekommer även en hel del telefonkontakt med användare, förskrivare och leverantörer.

Arbetet är självständigt men sker samtidigt ofta i samarbete med andra yrkesgrupper, främst övriga uteservicetekniker. Du planerar själv din arbetsdag utifrån de arbetsorder som kommer in i de kommunerna som tillhör ditt ansvarsområde. All dokumentation sker i verksamhetssystemet Sesam, där du avrapporterar dina arbetsorder. Vi har ett integrerat ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö enligt kraven i ISO 9001, ISO 14 001 och OHSAS 18 001. På Hjälpmedelscentrum arbetar 36 medarbetare, varav 18 tekniker fördelade på rekonditionering, hemtransport och uteservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har två-treårig gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver vara tekniskt och/eller mekaniskt kunnig och det är en fördel om du har erfarenhet inom tekniskt eller mekaniskt arbete. Erfarenhet av arbete med service och underhåll av hjälpmedel, medicintekniska hjälpmedel eller annan liknande utrustning är meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från serviceyrken med kundkontakt och lagerhantering.  

Då du ska hantera avrapportering och informationshämtning i vårt datasystem, krävs att du har allmän datorvana och goda kunskaper i Officepaketet. Det är en fördel om du har erfarenhet i verksamhetssystemet Sesam som vi använder eller i något annat verksamhetssystem. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Kan du dessutom kommunicera på något annat språk är det meriterande.  För att ta dig runt i de kommuner som tillhör ditt ansvarsområde krävs att du har B-körkort.

För att lyckas i rollen har du ett professionellt bemötande och är en positiv och engagerad person. Att vara noggrann och ansvarsfull är också egenskaper vi efterfrågar. I ditt arbete är du självgående och kan strukturera dina uppgifter på ett effektivt sätt, samtidigt som du är en lagspelare som arbetar väl tillsammans med andra. Du är en flexibel person som snabbt kan ställa om inför nya förutsättningar och du ser möjligheter i förändringar. Emellanåt är arbetsbelastningen lite högre och därför behöver du vara stresstålig och ha god fysik.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2018-10-01 eller enligt överenskommelse. Hjälpmedelscentrum finns på Ängamöllans industriområde i Kristianstad, i direkt närhet till buss.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Karlsson, arbetsledare på 0733-13 42 62.

Sista ansökningsdag är 2018-09-02.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2018/641
Kontakt
  • Johan Karlsson, arbetsledare, 0733-13 42 62
Facklig företrädare
  • Josef Burburan, Kommunal, 044-13 43 97
Publicerat 2018-08-08
Sista ansökningsdag 2018-09-02

Wróć do ofert pracy