Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du jobba i barn- och utbildnings nystartade närvaroteam? Vi söker nu en psykolog, en kurator och en specialpedagog som tillsammans i team vill bidra i arbetet för att vända utvecklingen för barn och ungdomar med problematisk skolfrånvaro.

Vi vet att barn och ungdomar som kan lämna skolan med godkända betyg har större möjligheter att lyckas i sin framtid. Skolan är den enskilt viktigaste skyddsfaktorn när det gäller risken att drabbas av psykisk ohälsa och olika former av sociala problem och ytterst handlar skolnärvaro om barn och ungdomars rätt till utbildning och framtidsmöjlighet. Därför vill vi nu i Kristianstads kommun, barn- och utbildningsförvaltning satsa på ett team bestående av psykolog, specialpedagog och kurator vars arbete ska syfta till att vända barn och ungdomars frånvaro till närvaro. Arbetet i teamet ska bygga på de framgångsfaktorer forskningen påvisat för att främja skolnärvaro.

Organisatoriskt ingår teamet i centrala elevhälsoenheten, som består av förvaltningens samtliga psykologer, ett antal specialpedagoger, logopeder samt elevhälsans medicinska verksamhetschef och skolöverläkare. Du kommer här att ingå i ett dynamiskt sammanhang, med erfarna och kompetenta kollegor.

Är du en psykolog med drivkraft och ett brinnande intresse för elevers utveckling och rättigheter? Vill du anta denna utmaning och bli en del av vårt blivande närvaroteam är du välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som psykolog i närvaroteamet arbetar du i nära samarbete med kuratorn och socialpedagogen. Du arbetar med konsultation och handledning på individ, grupp och organisationsnivå. Du genomför psykologiska utredningar, planerar och genomför fortbildnings- och kompetensutvecklingsinsatser. I dina arbetsuppgifter ingår även att samverka med övrig personal i elevhälsoteamet och  andra samarbetspartners som exempelvis socialtjänst och BUP.

Närvaroteamet kommer att arbeta tvärprofessionellt på främjande, förebyggande och åtgärdande nivåer. Inriktningen på arbetet är konsultativt och handledande och utgår ifrån uppdrag ifrån kommunens samtliga skolor, inom grundskola och gymnasieskola.

Som representant för närvaroteamet kommer du att ha många kontaktytor, både inom vår förvaltning men även med arbete- och välfärdsförvaltningen och även externa samarbetspartners. Arbetet i teamet kommer att utgöra huvudparten av arbetstiden men även andra arbetsuppgifter kommer att bli aktuella, framförallt efter det att teamet funnit arbetsformerna. Cirka 2/3 av din arbetstid kommer du att ägna åt närvaroteamets uppdrag övrig tid ingår i psykologgruppen.

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad psykolog och i andra hand dig som har psykologexamen. Du har erfarenhet av handledning. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom området förskola eller skola och erfarenhet av arbete inom området förskola eller skola.  Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete med nyanlända barn/elever samt av mångkulturella frågor. Arbetet kräver kunskaper i digital journalföring och att du har B-körkort.

För att lyckas i din roll trivs du att arbeta i team, gillar utmaningar och är flexibel. Du har självklart ett positivt förhållningssätt, är nytänkande och har intresse för utvecklingsarbete. Du har förmåga att hantera många kontaktytor och olika grupper. Att ha erfarenhet av teamarbete och av nätverk samt god kommunikativ förmåga är förutsättningar för att lyckas i uppdraget liksom kompetens i att motivera för att nå gemensamma mål.

 

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställningar på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Du kommer att vara placerad på centrala elevhälsoenheten i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Sista ansökningsdag är 2018-02-18.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Rooth Norén på tfn 0733-13 54 24.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/80
Kontakt
  • Lena Rooth Norén, enhetschef, 0733-13 54 24
Facklig företrädare
  • Karin Öhman, Psykologförbundet, 0728-85 83 66
Publicerat 2018-01-29
Sista ansökningsdag 2018-02-18

Tillbaka till lediga jobb