Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Näsbyvillans förskola ligger centralt på Näsby och tillhör skolområde Norra. Förskolan består av sju avdelningar, varav en avdelningar öppnas i augusti. Vi har förlängd öppettid, vilket betyder att förskolan öppnar kl. 5.30.

Vi ser förskolan som en social och kulturell mötesplats som stärker och förbereder barnen inför framtiden. Med hjälp av glädje och kompetens möts varje barn i deras lärande enligt läroplanen.

Hos oss får du möjlighet att stärkas i din yrkesroll då vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling inom olika innehåll. Vår förskola har stor mångfald av flera olika nationaliteter och kulturer. 

Förskolorna i område Norra gör just nu en stor satsning på fortbildning i naturvetenskap för att stärka professionen på förskolan. Genom att hålla en hög kvalité och påverka attityden till naturvetenskap kan vi i förskolorna främja det livslånga lärandet. Förskolans arbete utgår på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och ICDP används som verktyg för utveckling av förhållningssätt. Vi tycker det är viktigt att hålla oss uppdaterade med aktuell forskning.

Vi erbjuder en välplanerad introduktion med mentor det första året.
Vi har specialpedagoger och en förskoleutvecklare i området som ger oss stöd och hjälper oss att säkerställa kvalitén, på så sätt ger vi barnen och pedagogerna möjligheter till gynnsamt lärande och utveckling.

Följ oss gärna på Facebook – förskola område Norra Kristianstad.


Arbetsuppgifter
Vi vill att du i ditt arbete är nyfiken på och vill utveckla dina kunskaper inom naturvetenskap. Du ska aktivt arbeta och utforska tillsammans med barnen, se det kompetenta barnet med lärandeobjektet i fokus.

Du skapar en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder barnen en trygg omsorg och lärandemiljö. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål. Arbetet organiseras utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på bedömning och dokumentation av det enskilda barnets behov i kombination med hela förskolans kvalité.

Du är en tydlig och entusiasmerande ledare som hanterar förändrade situationer och olika människors agerande. Det är viktigt att du skapar en relation till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbete en-skilt och tillsammans med andra samt håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Du är delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö och kollegialt lärande.

Kvalifikationer
Du som söker har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskolan samt ha pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek-/lärmiljö. Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.

Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt. Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet. Du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet samt förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.

Vidare har du förmåga att hantera vanligt förekommande arbetsuppgifter för åldersgruppen 1-6 år. Du behöver kunna arbeta både vid öppning och stängning av förskolan.


Anställningsvillkor

Vi erbjuder tre tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 2018-08-13 eller enligt överenskommelse. Näsbyvillans förskola kommer att vara din arbetsplats. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Maria Werngren, förskolechef på tfn 0733-13 60 04.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2018-06-22.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-08-13 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/342
Kontakt
  • Maria Werngren, förskolechef, 0733-13 60 04
Facklig företrädare
  • Gunnel Nilsson, Lärarförbundet, 0733-13 69 56
Publicerat 2018-04-19
Sista ansökningsdag 2018-06-22

Tillbaka till lediga jobb